Voortgang Zeven Bildtse Zonnedaken (Jan-Feb-Mrt)

Iedere vrijdagmiddag tussen 13.00 – 17.00 uur wordt er bij het energieloket aan de Dordtse Straat 47a in Sint Annaparochie gezamenlijk door de betrokken vrijwilligers van Bildtse Stroom gewerkt aan het project Zeven Bildtse Zonnedaken.

Onderstaand leest u de voortgang van het project.

1) Informatiebijeenkomst MFC Ons Huis Sint Annaparochie
Op donderdagavond 2 maart was er een informatiebijeenkomst in MFC Ons Huis te Sint Annaparochie. Klaas Bijlsma en Simon Visbeek van Bildtse Stroom gaven een presentatie aan de twintig aanwezig geïnteresseerden. Onder de aanwezigen bevonden zich een aantal vertegenwoordigers van maatschappelijke instellingen gevestigd in gemeente het Bildt. Deze maatschappelijke instellingen kunnen een bijdrage ontvangen uit het Bildtse Energiefonds. Dit is een fonds opgericht in samenwerking met gemeente het Bildt. Voor meer informatie kunt u contact opnemen door een mail te sturen naar klaas@bildtsestroom.nl.

2) Nieuwe geïsoleerde platen – locatie Nij Altoenae
In Nij Altoenae heeft de familie Swart opdracht gegeven voor het vervangen van de huidige dak beplating voor nieuwe geïsoleerde dak platen. Dit was de eerste stap om het plaatsen van zonnepanelen mogelijk te maken op het dak van de familie Swart. Het zonnedak in Nij Altoenae zal worden gerealiseerd door Energie Coöperatie NEN2020 in samenwerking met Bildtse Stroom.

3) Aansluiten elektra kabel – locatie Oudebildtzijl
In de maand februari van 2017 heeft Liander de elektra kabel aangesloten bij Plantinga Timmerwerken Oudebildtzijl. De locatie in Oudebildtzijl is hiermee gereed om de zonnepanelen installatie te plaatsen. De helft van de 200 zoncertificaten zijn verkocht. Er zijn dus nog een aantal zoncertificaten beschikbaar. Wilt u meedoen? Kom dan snel langs bij het energieloket of stuur een e-mail naar info@bildtsestroom.nl.

4) Elektriciteit opwekken – Locatie Sint Annaparochie
Nu de lente is aangebroken, de zon meer begint te schijnen en de dagen weer langer worden, gaat de hoeveelheid opgewekte duurzame energie omhoog. We zijn druk bezig om deze gegevens op onze website te tonen. Dan kunnen jullie zelf ook bijhouden hoeveel energie er opgewekte wordt met de zonnepanelen installatie op het dak bij Firma Plat in Sint Annaparochie.

5) Sterkte berekening – locatie Sint-Jacobiparochie
Om er zeker van te zijn dat het dak van de familie Meyer in Sint-Jacobiparochie de zonnepanelen installatie kan dragen wordt er een sterkte berekening uitgevoerd. Bildtse Stroom heeft dan ook tekeningen aangeleverd en opdracht gegeven aan een externe constructeur om de sterkte van het dak te berekenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *