Voortgang Zeven Bildtse Zonnedaken (Nov-Dec-Jan)

voortgang-nov-dec-16-jan-17

Iedere vrijdagmiddag tussen 13.00 – 17.00 uur wordt er bij het energieloket aan de Dordtse Straat 47a in Sint Annaparochie gezamenlijk door de betrokken vrijwilligers van Bildtse Stroom gewerkt aan het project Zeven Bildtse Zonnedaken. Onderstaand leest u de voortgang van het project.

Vestigen opstalrecht daken Sint Annaparochie & Oudebildtzijl
Op 16 december 2016 is het opstalrecht getekend door Germ en Sieta Plat uit Sint Annaparochie. Op 20 januari 2017 is het opstalrecht getekend door de familie Plantinga uit Oudebildtzijl. Dit betekend dat Bildtse Stroom de komende 15 jaar gebruik kan maken van deze daken voor het project Zeven Bildtse Zonnedaken!

Plaatsen meterkast Firma Plat Sint Annaparochie & Plantinga Timmerwerken Oudebildtzijl
In de maand december van 2016 heeft REAN Timmer- & Montagebedrijf de meterkast geplaatst bij Firma Plat Sint Annaparochie. Ook is in deze maand door Plantinga Timmerwerken de meterkast geplaatst bij Plantinga Timmerwerken in Oudebildtzijl. De volgende stap op deze beide locaties is het aansluiten van de elektra kabel door Liander.

Aansluiten elektra kabel Plat Sint Annaparochie
In de maand januari van 2017 heeft Liander de elektra kabel aangesloten bij Firma Plat Sint Annaparochie. De locatie in Sint Annaparochie is hiermee gereed om de zonnepanelen installatie te plaatsen. De 200 zoncertificaten zijn bijna allemaal verkocht. Er zijn nog maar een paar zoncertificaten beschikbaar. Wilt u nog meedoen? Kom dan snel langs bij het energieloket of stuur een e-mail naar info@bildtsestroom.nl.

Bildtse Energiefonds voor sociale instellingen
Gemeente het Bildt en Bildtse Stroom gaan samen voor een duurzamere gemeente het Bildt. De gemeente heeft een bedrag van €10.000,- beschikbaar gesteld voor een Bildts Energiefonds. Sociale instellingen zoals kerken, verenigingen, dorpshuizen en scholen gevestigd in gemeente het Bildt kunnen hieruit een bijdrage ontvangen. Met deze bijdrage kunnen de sociale instellingen zoncertificaten aanschaffen in het project en zo hun energierekening verlagen!

Informatiebijeenkomst van Bildtse Stroom op 2 maart in Ons Huis

Omdat het eerste collectieve zonnedak van gemeente het Bildt bijna gerealiseerd kan worden organiseert Bildtse Stroom een informatieavond voor iedereen die geïnteresseerd is in het project Zeven Bildtse Zonnedaken. Op deze informatieavond leggen we nogmaals kort uit hoe het project in zijn werk gaat. Daarnaast vertellen wij u alles over het Bildtse Energiefonds en hoe u als particulier en als sociale instelling mee kunt aan het project. U bent op donderdag 2 maart van harte welkom in Ons Huis te Sint Annaparochie! Inloop vanaf 19.30 uur, start van de avond om 20.00 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *