Voortgang Zeven Bildtse Zonnedaken (Okt. 2016)

Iedere vrijdagmiddag tussen 13.00 – 17.00 uur wordt er bij het energieloket aan de Dordtse Straat 47a in Sint Annaparochie gezamenlijk door de betrokken vrijwilligers van Bildtse Stroom gewerkt aan het project Zeven Bildtse Zonnedaken. Onderstaand leest u de voortgang van het project.

Bildtse Stroom voor een Prikkie!
Een aantal weken geleden is een folder verspreid met daarin meer informatie over hoe het project in zijn werk gaat. Deze folder is in de verschillende dorpen van gemeente het Bildt huis aan huis verspreid in de Bildtse Post. Momenteel melden steeds meer mensen zich aan voor meer informatie over het project en om mee te doen met het project. Meedoen kan al vanaf één zonnepaneel, dus wacht niet langer en neem contact met ons op!

Offertes meterkasten
Voor het laten bouwen van de meterkasten hebben wij offertes aangevraagd bij de lokale bouw- en timmerbedrijven. Deze offertes hebben wij binnen gekregen en deze zullen wij gaan beoordelen. Daarna kunnen de meterkasten bij de locaties in Sint Annaparochie en Oudebildtzijl worden aangelegd. Als de meterkasten gereed zijn dan kan de elektra aansluiting worden aangelegd door Liander.

Aanvragen elektra aansluitingen
Voor de locaties Firma Plat – Sint Annaparochie en Plantinga Timmerwerken – Oudebildtzijl zijn de elektra aansluitingen alvast aangevraagd bij netbeheerder Liander. De netbeheerder dient een nieuwe elektrakabel aan te leggen naar de verschillende locaties. Hier worden de zonnepanelen-installaties later in het traject op aangesloten.

Informatiebijeenkomst Nij Altoenae
Op vrijdagavond 9 december houdt Energie Coöperatie Nij Altoenae (NEN2020) een informatiebijeenkomst voor geïnteresseerden. Hier zal worden verteld wat de huidige stand van zaken is binnen de Energie Coöperatie. Daarnaast zal worden uitgelegd hoe het allemaal werkt met NEN202, Bildtse Stroom en het project Zeven Bildtse Zonnedaken. Locatie de Utwyk, zaal open 19:30 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *