Deelnemers Zonnedaken aan het woord: Roel Nauta Minnertsga

untitled-design

Wat is uw rol binnen het project Zeven Bildtse Zonnedaken?

Ik doe mee met het project Zeven Bildtse Zonnedaken. Dit betekent dat ik een aantal zoncertificaten koop in het project. Hiermee draag ik mijn steentje bij aan een duurzamere regio. In ruil voor mijn deelname ontvang ik ook nog eens een korting op mijn energierekening.

Aan welk dak van de zeven zonnedaken doet u mee?

Ik doe mee met het zonnedak in Minnertsga.

Waarom doet u mee aan het project Zeven Bildtse Zonnedaken?

In de eerste plaats heb ik duurzame energie al 6 jaar in mijn portefeuille. Ik heb al heel wat bijeenkomsten en symposiums bezocht over dit onderwerp. Hier zag ik hoe ver wij achterblijven vergeleken bij andere landen op dit gebied.

Toen ik een huis kocht had ik plannen om zelf zonnepanelen aan te schaffen. Maar mijn verbruik is eigenlijk te laag. Ik volgde de ontwikkelingen van de energie coöperaties en was blij met het initiatief van Bildtse stroom. Ik volgde de ontwikkelingen maar ondernam nog niet meteen actie. Omdat wij als fractie tegen windmolens zijn op het Bildtse open landschap sprak het project Zeven Bildtse Zonnedaken me meteen aan en heb me daarom meteen opgegeven voor enkele zonnepanelen. Je moet ergens beginnen tenslotte.

Daarnaast ben ik ook stroom en gas af gaan nemen bij Noordelijk Lokaal Duurzaam via Bildtse Stroom. De belangrijkste reden om dit te doen is natuurlijk dat Bildtse Stroom voor elke aangemelde klant, die stroom en gas afneemt, €75,- ontvangt. Dit geld word door Bildtse Stroom besteed wordt aan de Bildtse dorpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *