Voortgang Zeven Bildtse Zonnedaken (juli – oktober ’17)

1) Maak iemand blij met korting op de energierekening, geef een zoncertificaat cadeau!
Afgelopen maand hebben twee mensen een zoncertificaat t.w.v. €99,- cadeau gekregen. Op de verjaardag werden zij verrast door familie met een zoncertificaat van Bildtse Stroom! De inleg van €99,- is zo voor hun betaald en daarnaast ontvangen ze de komende 15 jaar ook nog eens een verwachte korting van in totaal €187,50 op hun energierekening. Dat is nog eens een leuk cadeau! Ook een zoncertificaat cadeau geven? Stuur een mail naar info@bildtsestroom.nl.

2) Aanvragen nieuwe aansluiting zonnedak Marra
Het derde zonnedak van Bildtse Stroom zal gerealiseerd worden in Sint Jacobiparochie. De nieuwe elektra aansluiting is aangevraagd bij de netbeheerder.

3) Offerteronde zonnedak Marra
Een aantal lokale installatiebedrijven zijn door Bildtse Stroom benaderd voor het maken van een aanbieding van +- 200 zonnepanelen op het dak van Marten Marra te Sint Jacobiparochie. De offertes moeten begin november in het bezit zijn van Bildtse Stroom en dan zal een keuze gemaakt worden welke lokale installateur het zonnedak in Sint Jacobiparochie zal gaan realiseren.

4) Realisatie aansluiting zonnedak Swart, NEN2020
In September is een nieuwe elektra aansluiting aangelegd voor het zonnedak bij de Familie Swart in Nij Altoenae. Nu deze eerste aansluiting gerealiseerd is kan de coöperatie de eerste 200 zonnepanelen gaan plaatsen! De coöperatie zal de komende tijd aan de slag met het verzamelen van de benodigde deelnemers voor het project.

5) Informatieavond Bildtse Stroom in Stiens
Op vrijdag 3 november organiseert Energie Coöperatie Bildtse Stroom een informatieavond in Stiens. Er is in het dorp een enthousiaste dak eigenaar die in samenwerking met de dorpsbewoners duurzame energie wil opwekken. Iedereen is welkom op vrijdag 3 november om 20.00 uur in Cultureel Centrum De Skalm!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *