Voortgang Zeven Bildtse Zonnedaken (Mei-Juni)

Iedere vrijdagmiddag tussen 13.00 – 17.00 uur wordt er bij het energieloket aan de Dordtse Straat 47a in Sint Annaparochie gezamenlijk door de betrokken vrijwilligers van Bildtse Stroom gewerkt aan het project Zeven Bildtse Zonnedaken.

Onderstaand leest u de voortgang van het project.

1) Deelname Sociale instellingen & particulieren!
Inmiddels hebben een aantal sociale instellingen aangegeven mee te doen met Zeven Bildtse Zonnedaken. In de maand juni is de Groate Kerk uit Sint-Jacobiparochie aan het deelnemerslijstje van Zeven Bildtse Zonnedaken toegevoegd. Ook hebben een aantal particulieren uit Vrouwenparochie en Sint Annaparochie en een stichting uit Sint Annaparochie aangegeven deel te nemen aan het project.

2) Realisatie zonnedak Ouwe Syl
Aankomende maandag 10 juli begint Montage- en technisch bedrijf Dijkstra uit Oudebildtzijl met het plaatsen van 200 zonnepanelen op het dak van Plantinga Timmerwerken. De zonnepanelen komen op de nieuwe loods van Plantinga Timmerwerken aan de van Egmondstraat 36. Ben je benieuwd naar de werkzaamheden? Kom gerust even kijken tussen maandag 10 en vrijdag 14 juli!

3) Sterkte berekening Oudebildtdijk 26, Ouwe Syl
Voor een mogelijke 2de locatie in Oudebildtzijl is een sterkte berekening uitgevoerd. De sterkte berekening is uitgevoerd voor een loods aan de Oudebildtdijk 26 van Theunis Jensma. De sterkte berekening geeft als uitkomst dat er in de toekomst +- 150 zonnepanelen geplaatst kunnen worden op het dak. Laat de aanmeldingen maar komen!

4) Sterkte berekening Kadal 59, Sint-Jacobiparochie
Voor de locatie Marra in Sint Jacobiparochie wordt op dit moment een sterkte berekening uitgevoerd. De uitkomst verwachten we over 2 a 3 weken. Dan weten we hoeveel zonnepanelen op het dak aan het Kadal 59 geplaatst kunnen worden.

5) Wilt u nog gebruik maken van het Bildtse Energiefonds?
Gemeente het Bildt heeft €10.000,- beschikbaar gesteld in de vorm van een Bildts Energiefonds voor sociale instellingen. Ieder dorpshuis, kerkelijk verenigingsgebouw, (sport)vereniging of stichting die zonnepanelen wil kopen in het project ontvangt 5 zonnepanelen gratis ter waarde van €495,-. Er zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar voor een bijdrage uit dit fonds dus meld je snel aan door een e-mail te sturen naar: klaas@bildtsestroom.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *